روزنامه دنیای اقتصاد :مهاجرت معکوس ایرانیان؛ مقاله دانشجوی دکتری رشته مدیریت

محبوبه شاهی
دانشجوی دکتری مدیریت دانشگاه مازندران

مساله مهاجرت سرمایه و کار یک پدیده جهانی است. مهاجرت به معنای خروج نخبگان و سرمایه‌داران، سبب نگرانی کشورهای در حال توسعه شده است. این تصور غالب بوده که مهاجرت سبب تهی شدن کشورهای مهاجرفرست از نیروهای مولد و سازنده و کارآمد، بروز مشکلات اقتصادی فراوان، بی‌ثباتی اقتصادی، بی‌اعتمادی سرمایه‌گذاران خارجی و افزایش فاصله میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می‌شود. ولی در سه دهه‌ گذشته صحت این دیدگاه مورد تردید قرار گرفته است، زیرا تجربه نشان می‌دهد که مهاجران می‌توانند به رشد اقتصادی کشورهای مادری کمک کنند. امروزه اغلب دولت‌ها تلاش می‌کنند که مهاجران را به‌عنوان بخشی از منابع کشور در راستای رشد و توسعه بسیج کنند؛ زیرا مهاجران می‌توانند در تسهیل مبادلات کالا و خدمات بین کشور مادری و کشور محل سکونت خود تأثیر بسزایی داشته باشند.

علاقمندان می توانند جهت اطلاع از متن کامل مقاله اینجا کلیک نمایند.

١٣:٤١ - 1395/12/15    /    شماره : ١٢٣٥١    /    تعداد نمایش : ٦٩٩

خروج